Veïns per Rubí presentarà al·legacions al projecte, aprovat de forma inicial pel Ple municipal

Veïns per Rubí (VR) ha presentat una sèrie d’al·legacions a l’aprovació inicial del projecte arranjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius). Es tracta d’un projecte aprovat de forma inicial durant el ple d’abril i que, segons recull la memòria, ‘el promotor del projecte és l’Ajuntament de Rubí i les càrregues sobre els costos anirà repartida entre l’Ajuntament i els propietaris del Sector’.

La formació d’Antoni Garcia explica que aquest no és un projecte d’obra nova en zona no urbanitzada, sinó un arranjament de zones verdes ja construïdes, que reordena, adequa i repara set àmbits d’enjardinat i accessos per a vianants. Es tracta d’una actuació llargament reivindicada pels veïns, que fa temps que denuncien el mal estat dels jardins i places de la zona (veure notícia). ‘Podem deduir que es tracta d’un projecte de manteniment de zones verdes existents, motiu pel qual entenem que no es justifica una aportació econòmica extraordinària per part dels propietaris del sector’, explica VR. El partit recorda que les obres d’aquest projecte van ser realitzades pel promotor en el seu moment, però que l’Ajuntament no va recepcionar-les mai.

‘El fet de no haver recepcionat les obres ha sigut el motiu que ha argumentat l’Ajuntament per no fer manteniment ordinari d’aquests àmbits durant gairebé 15 anys, fet que han reclamat veïns de la zona durant molts anys a través d’instàncies presentades a l’OAC’, explica VR, que considera que el fet de no haver realitzat manteniment durant aquest període ‘ha suposat un greu perjudici pels veïns’ i un estalvi per a les arques municipals.

Per tot plegat, VR ha presentat al·legacions al projecte per demanar que es corregeixi la memòria del projecte i que s’elimini el text que demana als veïns que assumeixin el 50% dels costos d’execució del projecte i que, per tant, siguin assumits per l’Ajuntament de forma íntegra. VR també entén que els avals retinguts per l’Ajuntament al promotor s’haurien d’executar per tal d’assumir gran part de la despesa del 50% de les obres plantejades.