La formació portarà una moció al ple de juliol, que es farà el dia 19, que vol combatre la invasió de zones de vianants per cotxes mal aparcats. El portaveu de VR, Toni García, explica que cal fer campanya de conscienciació, accions policials dissuasòries i augmentar el nombre de places d’aparcament.

Veïns assegura que cada cop és més habitual que alguns conductors estacionin o parin els seus vehicles en passos de vianants, zones de carrega i descàrrega o voreres estretes. Segons el portaveu de la formació, Toni García, aquest problema té a veure amb la falta de planificació urbanística que ha tingut la ciutat en les darreres dècades. García assegura que la majoria d’edificis antics no tenen pàrquings soterrats i que en els darrers temps no s’han creat prou zones d’aparcament. A més, amb la desaparició d’algunes places d’estacionament per la vianització del centre el problema s’ha agreujat. Amb tot, el portaveu de Veïns creu que és inadmissible que els cotxes envaeixin l’espai dedicat als vianants. Això a banda de complicar el dia a dia de vianants, persones amb cadira de rodes o cotxes infantils també “és un greuge comparatiu amb els conductors que fan l’esforç d’aparcar lluny de casa o el seu lloc de destí però de forma correcta”

La proposta de la formació política passa per fer un protocol d’actuació per fer complir l’Ordenança de Circulació, establir accions de caràcter dissuasori per part de la policia local i si cal instal·lar elements físics que impedeixin aparcar malament. A la seva proposta Veïns també explica que les zones de càrrega i descàrrega no s’utilitzen de forma adequada, se supera el temps permès i això fa que alguns conductors que la poden fer servir es vegin obligats a estacionar a sobre de la vorera. Respecte a aquest problema, Veïns proposa fer un control electrònic per garantir que no se superen els 30 minuts.