A través d’un comunicat, Veïns per Rubí (VR) ha denunciat “la falta de compromís” del govern municipal amb el trasllat de les línies d’alta tensió que passen pel nucli urbà de la ciutat.

La formació recorda que el seu grup municipal va presentar una moció al Ple el setembre de 2016, que va ser aprovada, per instar el govern municipal a impulsar de nou tots els projectes pendents i per crear la Comissió d’Energia Municipal.

Segons Veïns per Rubí, “l’última Comissió d’Energia municipal es va realitzar el 15 de febrer de l’any 2017, i es va convocar una posteriorment el 6 de setembre de 2017, que es va suspendre i ajornar sine die”.

En el comunicat, el partit assenyala que el conveni per traslladar la línia que passa per l’avinguda de Can Fatjó, signat l’any 2006, recull que “l’Ajuntament s’havia d’encarregar de promoure i tramitar, a càrrec seu, els instruments urbanístics necessaris perquè l’emplaçament de la nova línia tingui les condicions urbanístiques que permetin la seva instal·lació. També recollia que els permisos de particulars i empreses afectades, així com les indemnitzacions de tot tipus que corresponguin, serien gestionades, i a càrrec de l’Ajuntament”.

VR assegura que no té constància que l’Ajuntament de Rubí hagi dut a terme aquestes accions i afegeix que el conveni es va signar amb govern tripartit a Catalunya i que la conselleria competent era dirigida per un conseller del PSC. “Malgrat això, no es van produir els treballs de desviament d’aquesta línia elèctrica, mentre que a altres municipis del nostre entorn sí que es van traslladar línies”, critiquen.

Font: Diari de Rubí

ENLLAÇ A DIARI DE RUBÍ