“No es donen les circumstàncies per realitzar un procés transparent i amb garanties pels treballadors”

RUBÍ TV

Veïns Per Rubí té molts dubtes sobre la gestió que està fent l’equip de Govern del Pla d’Ordenació de Recursos Humans. La formació d’independents està “preocupada” per la manera d’actuar de l’equip de govern per diversos motius.

En primer lloc, Veïns per Rubí acusa el govern de voler “forçar la publicació de l’oferta pública d’ocupació de 2019 durant el mes de març, i en qualsevol cas abans de les eleccions municipals, amb acord o sense amb els treballadors i els seus representants”. L’oferta pública d’ocupació es pot presentar fins el 31 de desembre.

Aquesta actitud és “sospitosa”, segons Veïns per Rubí, que lamenta que el govern no hagi donat “cap explicació argumentada”.

De fet, la formació independent recorden que si l’oferta es publica a finals d’any, el govern tindria un marge de deu mesos per negociar amb els treballadors un Pla de Formació que ofereixi garanties a la plantilla per tenir totes les opcions, sempre dins de la legalitat, de consolidar el seu lloc de treball.

Veïns per Rubí manté que el PORH requereix una planificació exhaustiva dels Plans de Formació general i específica dels treballadors, el calendari de convocatòria de les places o de l’elaboració de les bases. Segons la formació veïnal, i sempre segons la informació feta pública pels representants dels treballadors, “entenem que no es donen les circumstàncies per realitzar un procés transparent i amb garanties pels treballadors”.

La plantilla municipal té un 80% de les places no consolidades, i les que sí que ho estan corresponen, en la seva majoria, a la policia local.

Veïns per Rubí reitera el seu compromís amb tota la plantilla, que consideren “l’actiu més important per al funcionament adequat de l’Ajuntament”.

Aquestes crítiques se sumen a les que el propi partit ha fet al llarg del mandat, així com també algunes forces sindicals amb representació a l’Ajuntament de Rubí.