La petició neix de la demanda d’un veí del carrer Puigmal als grups de l’oposició
RUBÍ TV

El grup municipal Veïns per Rubí ha donat veu al comunicat que va enviar ahir, dimarts, un veí del carrer Puigmal, Ricard Sarabia, reclamant la finalització del projecte que permetrà finalitzar les obres dels carrers Sierra Nevada i Puigmal del barri de Can Ximelis.

Es tracta d’una situació preocupant, ja que el carrer Puigmal porta gairebé 18 anys sense urbanitzar i sense uns serveis bàsics. A més, els aiguats del passat 15 de novembre van provocar que part del carrer s’enfonses, fet que impedeix als veïns i veïnes del carrer accedir amb vehicle a les seves propietats. Va ser arran d’aquesta situació que es va crear la Plataforma d’Afectats del Carrer Puigmal.

Dos mesos després de les esllavissades l’Ajuntament va ordenar iniciar les primeres actuacions per arranjar el carrer, però els veïns critiquen que les obres van molt lentes i que no estan donant solució per garantir la seguretat de les persones que viuen al barri.

Els veïns del carrer segueixen reivindicant el seu dret que s’urbanitzi, un reclam que ja ha passat pel Síndic de Greuges de Catalunya en diferents ocasions i dels quals l’Ajuntament ha contestat que no tenien recursos econòmics per fer-ho.

En aquest sentit, Veïns per Rubí exigeix que l’Ajuntament engegui les obres d’emergència immediatament i que es comenci la redacció del projecte definitiu d’urbanització. També demanen el suport de la resta de partits de l’oposició per tal de garantir els drets dels ciutadans de Can Ximelis.