Veïns per Rubí (VR) és partidari que el consistori compri sòl i inverteixi en noves promocions d’habitatge públic municipal, construïdes i gestionades per l’administració local. Així ho ha apuntat el portaveu i alcaldable de la formació, Antoni García, qui assenyala que els comptes de l’Ajuntament estan sanejats i es poden destinar recursos a l’habitatge públic.

García explica que és cert que quan s’aprovi un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) els sectors que es requalifiquin en residencials, per llei, hauran de reservar un 30% per a habitatge protegit o amb preu taxat. Per a Veïns per Rubí, aquestes promocions queden en mans del sector privat i l’administració només pot fixar el preu màxim. “Deixem la construcció d’habitatge en mans privades i dependrà si el sector privat vol iniciar noves promocions o no, l’adjudicació també és gestionada per ells, no tenen per què guiar-se per criteris socials com la vulnerabilitat o ser menor de 25 anys”, apunta.

Aturar l’aprovació del POUM
D’altra banda, Antoni García ha reiterat l’oposició del seu partit a l’aprovació provisional del nou POUM que, segons ha assenyalat, el govern local té previst portar al Ple en breu. El candidat de Veïns per Rubí ha criticat l’executiu socialista perquè considera que el pla que vol presentar aquest no compta amb els suports suficients i requereix el vot favorable de cinc regidors no adscrits, dos dels quals van ser expulsats del Partit Popular, “que no representen ningú, només a ells mateixos”.

També apunta que els exregidors del PP fa mesos que no assisteixen a cap Ple i que “seria molt sospitós que apareguin ara per aprovar la verificació del POUM”. En aquest sentit, creu que aquests dos regidors podrien assistir al Ple per aprovar el pla a canvi d’una revisió de la justificació econòmica de les aportacions que ha rebut el seu grup municipal. “Si hi ha canvis en la justificació econòmica dels grups municipals, cal convocar una comissió especial de comptes i després passar per Ple. Ho mirarem amb lupa”, afirma.

La proximitat de les eleccions municipals que conformaran el nou Ple, el fet que el document inicial del POUM tingui ja més de vuit anys i la certesa que la Comissió d’Urbanisme de Barcelona retornarà el Pla amb noves prescripcions són altres dels arguments del partit per rebutjar aquesta aprovació. Per tot plegat, demanen que s’aturi l’aprovació i es reiniciïn els treballs per “tenir un Pla d’Ordenació Urbanística en condicions”.

Diari de Rubí