“Hem viscut molts plens municipals on la majoria de temps de debat s’ha dedicat a qüestions que no són competència municipal”
Arriba un moment decisiu pel futur de la nostra ciutat: en tres mesos tindrem l’oportunitat d’escollir un nou Ple municipal en les eleccions municipals.

Aquest últim mandat ha sigut del tot anòmal, amb un inici de mandat on l’actual govern va disposar del suport, als primers pressupostos, els de 2016, d’ ERC, Cs, AUP, i ICV. Fins i tot l’hemeroteca recull les insinuacions d’ ERC i d’ ICV, en una roda de premsa conjunta, de la possibilitat d’entrar en un govern amb el PSC.

Un any després es trenquen les opcions de diàleg amb un gruix important de l’oposició amb l’operació “trànsfuga”, ideada per part de l’alcaldessa Ana María Martínez per por a perdre l’alcaldia.

Des d’aquell moment, el govern del PSC s’ha mantingut en mans de Ciutadans, del Partit Popular (amb regidors després expulsats del partit) i de regidors no adscrits. No és una qüestió menor recordar que a Andalusia, el PP i Ciutadans, estan governant amb el suport necessari d’un partit que ha demanat, entre altres qüestions molt greus, la derogació de la llei contra la violència de gènere.

Podem recordar altres qüestions anòmales que hem viscut: el tancament d’un programa de Ràdio Rubí per fer satírica política, la intenció de realitzar una obra faraònica al Parc de ca n’Oriol sense consens polític, l’aprovació provisional del POUM sense ampli consens i amb el suport de regidors no adscrits, alguns expulsats del seu partit polític, etc.

D’altra banda hem viscut molts plens municipals on la majoria de temps de debat s’ha dedicat a qüestions que no són competència municipal, en molts casos, debats que han generat molta tensió, sense la voluntat de resoldre els grans problemes que tenim com a municipi.

Des de Veïns per Rubí sempre ens hem centrat, i ho continuarem fent, en la política local i les grans necessitats i dèficits que tenim com a municipi: manteniment de l’espai urbà, neteja, falta d’aparcament a molts barris, inseguretat, transparència, participació ciutadana, gestió eficient dels recursos públics, etc.

Veïns per Rubí s’ha convertit en l’única garantia per liderar un govern sense sectarismes, un govern per a totes les rubinenques i tots els rubinencs, des del respecte màxim a qualsevol idea legítima, democràtica i pacífica de qualsevol ciutadà. En definitiva, la garantia per un Rubí de totes i tots.