“És necessària la instal·lació de moltes més càmeres de videovigilància a més barris de la nostra ciutat, com tenen altres municipis del nostre entorn”

Toni García, regidor de VR

En els últims anys hem vist com la sensació d’inseguretat ha anat augmentant a la nostra ciutat, al mateix temps que s’ha anat reduint el nombre d’efectius de la policia local i dels Mossos d’Esquadra.

Cal recordar que des de l’any 2009, des dels diferents governs de l’Estat es van anar reduint de forma dràstica les taxes de reposició dels funcionaris a totes les administracions públiques, fet que ha afectat de manera directa als diferents cossos policials, que han minvat substancialment els seus efectius. Per això hem de reconèixer l’esforç i la professionalitat de la policia local i dels Mossos d’Esquadra que, sense els mitjans adequats, fan tot el que poden en una ciutat cada vegada amb més habitants.

En l’any que ha acabat, amb tota seguretat, degut al confinament de la població, les dades oficials de fets delinqüencials hauran disminuït, però això amaga una realitat que ens preocupa cada dia més: tenim més a prop fets que afecten la seguretat de familiars, amics, amigues i persones properes.

Els últims anys, i cada vegada més sovint, ens trobem persones que han patit situacions d’intimidació i amenaces per part de grups organitzats, robatoris amb força, especialment a persones més vulnerables, intimidacions i amenaces a comerciants, actes vandàlics de tota mena, etc. I aquest és un camí de no retorn si no es prenen mesures per evitar-ho.

Les lleis actuals permeten amb facilitat la reincidència de diferents delictes considerats lleus, o l’acumulació de faltes, quan el que han de garantir és la reinserció de les persones que delinqueixen i evitar aquesta reincidència, que crea alarma social, i deixa poc marge de maniobra a la justícia i a les actuacions policials. La manca de mesures efectives el que fa és perpetuar una situació cada vegada més insostenible.

Ja hem defensat altres vegades que, a més de l’increment de presència policial als carrers, amb increment d’efectius a les plantilles i amb policia de proximitat, és necessària la instal·lació de moltes més càmeres de videovigilància a més barris de la nostra ciutat, com tenen altres municipis del nostre entorn.

Entenem que la seguretat ciutadana ha de ser també una prioritat, i s’ha de defensar des de diferents perfils ideològics sense complexos: la inseguretat afecta a tothom.

Tot Rubí article