El grup municipal proposarà establir un Pla de manteniment dels equipaments infantils en el ple de febrer

El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) presentarà al ple del dijous vinent una moció per la millora i el manteniment dels parcs infantils de la ciutat. Segons el Pla d’Infància i Adolescència, Rubí disposa de 81 equipaments amb jocs infantils en parcs, places i espais verds, però segons la formació, “la gran majoria pateixen alguna deficiència de manteniment”.

Per VR els espais de joc infantil han de garantir la seguretat dels infants, la inclusió, tenint en compte totes les capacitats diverses, la sociabilitat i uns mínims estàndards de qualitat, però en canvi hi ha espais que “estan en un estat de degradació injustificable”, asseguren: gronxadors trencats, paviments malmesos, fonaments de ciment al descobert, bases de tobogans podrides, entre d’altres.

En aquest sentit, el portaveu de la formació, Toni García, ha recordat que Rubí va ser reconegut amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància i considera que és “totalment contradictori tenir aquest reconeixement quan molts dels parcs infantils són un risc per la integritat física dels infants”.
Davant de tot això, VR proposa establir un Pla de manteniment de tots els parcs infantils que inclogui inspeccions preventives i funcionals, manteniment setmanals i desinfeccions. La moció també inclou la senyalització de les franges d’edat per les quals estan destinats els diferents jocs i del grau d’inclusió de cada equipament, així com dissenyar els nous parcs infantils de manera que siguin totalment inclusius.

“És una moció de sentit comú, però ens veiem obligats a presentar-la perquè el manteniment dels espais públics de la ciutat estan en un estat penós i, una vegada més, es demostra que la gestió de l’Ajuntament no és ni mitjanament raonable”, ha dit García.

Rubí TV