TOT RUBÍ

El manteniment, la neteja i els serveis en general són mancances que la formació considera que empitjoren fora del nucli urbà

Veïns per Rubí ha valorat l’estat actual de les urbanitzacions de la ciutat. La formació considera que el manteniment, la neteja i els serveis a la ciutat són “molt deficients”. I afegeixen que la situació s’agreuja a mesura que ens allunyem del nucli urbà.

VR afirma que fa 15 anys que les urbanitzacions pateixen mancances importants en relació amb la resta del municipi. En aquest sentit valora de manera molt negativa els serveis de manteniment, recollida de residus, neteja, transport urbà, serveis de telecomunicacions, equipaments i presència policial, entre d’altres.

Estat de les urbanitzacions | VEÏNS PER RUBÍ

Tot i que han detectat mancances compartides per totes les urbanitzacions, n’hi ha que són específiques de cadascuna d’elles. Per exemple, Sant Muç no disposa de servei Universal de Correus, ni servei de Fibra Òptica, o a Can Barceló el servei de transport públic no arriba dins de la urbanització.

Representants de Veïns per Rubí han fet una visita, precisament a Can Barceló, on han pogut parlar amb alguns residents a la zona. Una veïna, Sònia Gómez, ha explicat la manca de manteniment als talussos que envolten gran part del barri, que van causar greus problemes amb les pluges del passat 15 de novembre. Gómez també ha detallar el mal estat de les voreres, dels carrers, la manca d’equipaments, l’existència només d’un parc infantil o que el transport públic urbà no entra dins la urbanització. Aquesta última mancança, assegura Sònia Gómez, “obliga alguns veïns a caminar una mitjana de dos quilòmetres fins a la parada d’autobús més propera, situada al Camí d’Ullastrell”.

Veïns per Rubí demanen que, com a mínim, un 15% del pressupost d’inversions ordinari es destini a les urbanitzacions.